KiSAH.CERiTA.HiDuP

... ungkapan KiSAH dalam menCERiTAkan rahsia rongga keHiDUPan ...

MuLa . Habes

Alhamdulillah ..
Setelah, dua ari (je), da final paper n mid-term paper . baru ari ni, ak rasa giler .
Menjadi 'lecturer' tak bergaji kat kafe n bilik, membuatkan kepala hotak ak jadi berat nak tumbang . nasib baek tiang leher ak bleh support lagi

Ye ar, sok da paper bru diaorg ni nak start revison la, study la . Abes, ak la jadi 'mangsa' nye . 
Tdonye, pukul 1 - 2 pagi . Banyak yg ak buat is - mngajar . 

Bukan ak tak suke ngajar, ak suke . pe ntah lagi berkongsi, suke sgt . Masalahnye, study last minit, lepas tu ak yang kena . wah, memng curi masa-masa ku la..

Study awal tak pe, aku tak kesah sangat . ni tak taw langsung, bru nak taw rini . Padahal sok da exam ni .

Ntah nape ak rasa kali ini kapala ak jadi smcam mudah berat . padahal bagiku sket je pn nak ajar . blajar, jgn ckap ar, bley tahan la 'skit' nye . haha

Yang pasti, exam kali ini - aku leh buat semua (ade gak ak tinggal - skit je) . memang tak da tindak-tanduk dah . sebab dh patah tanduk nye .. haha

p/s : ak pun da jugak study last minit(ngaku =p), tapi tak da la selalu

Sunyi ke MaLam ni???

Malam ini masih sama, 
kesunyian telas ternyata,
walau muzik kuat volumenya,
belum mampu mengetuk diamnya

Apakah indah dia di sana,
meniti hidup jalan barunya, 
belum pernah berjauhan katanya,
masih ak tertanya, 'Apakah mampu dia disana?'

Hanya doa ku sebagai peneman,
Tatkala kalut datang meneman,
Jadikan potret sebagai kenangan,
Pengganti ingatan pada ku, teman.


" BE STRONG OUT THERE!!! "
Im gonna really miss u

SeLaMat Lah KaMU DisAnA, YeRrrrr...

Salam to uoallz..

Alhamdulillah, selamat sudaa perjalanan aku balik semula ke GMi pagi td, dapat la aku rehat jap badan tadi selepas meredah kekalutan bas2 yang tiba secara berjemaah di stesyen bas . haha . datang pn berjemaah, pegi pn berjemaah - tapi kejap je ..

Tapi malam ni seakan memahami hati ku, berteman kan hujan, bermainkan perasaan . berlatarkan Maafkan Teman . tibe2 je ak rasa nak baca blog member baik ak . dier nak pegi dah . nak ke mesir, tempatnya . 

ak pn xtaw nape perlu rasa sayu n sedih je . Adakah ikatan persahabtan itu terbina di atas titian yang ikhlas?? mungkin jua .. diharapkan berteruskan smpai bila2

Ak tak sempat nk utuskan surat, pe ntah lagi sms n kol - mungkin yang terakhir. senang kata fb la pnyambung ikatan kiter . biar jauh dari mata ini, bukan dari hati ini .

Tu la, ari tu kata nak jupe la . tak jadi gak . haha ..
nak wat cmne, tak kesampaian kan, kte ni boleh merancang, selebihnya . Dia lah yang menentukan .

dipendekkan 'coretan' ku . wahai BB dengarlah lagu ni . moga difahami sesungguhnya hati mu .

BERSAMA



Kita pernah bersama
Menempuh onak dan duka
Tidak pernah putus asa
Walau dugaan datang melanda


Dikau pernah bertanya
Bila bahgia akan tiba
Ku berkata bersabarlah
Serahkan saja pada yang ESA


Bila masanya menjelma
Kebahgiaan akan tiba
Namun tidak mungkin ku lupa
Kenangan indah kita bersama


Menempuh onak cabaran
Dan liku hidup yang panjang
Tidak mungkin hidup ini sepi
Selagi ku masih di sini


Kita pernah bersama
Menempuh onak dan duka
Tidak pernah putus asa
Walau dugaan datang melanda


Bila masanya menjelma
Kebahgiaan akan tiba
Namun tidak mungkin ku lupa
Kenangan indah kita bersama


Menempuh onak cabaran
Dan liku hidup yang panjang

Tidak mungkin hidup ini sepi
Selagi ku masih di sini


Kini terungkai sudah
kisah hidup kita
Berbekal taat dan sabar
Pastikan berjaya


" Aku doakan yang terbek utk ko . Semoga apa yg diimpikan, diharapkan tercapai dalam redha n restu-Nya .
Yang PENTING, jgan lupekan ak taw "

Berjumpe SeMuLA

Biar pun tak ramai yg dtg join kternye reunion, sbb yg len da hal masing2 . tak pe la . im still enjoy it!!.
skurang2nye, terubat la jgak kerinduan ak . haha . yela, kwan sekulah menengah yg dh tak temui lama.

cma yg aku agk terkilan, kwan skulah rendah ak mna ntah pegi . ntah ingt, ntah tidak . 

tak pe ar, bek ak bersngka bek . lagi bek . hee~


Tunggu mak ye?? (ayu)..

klu ikutkan, mula2 tak jadi . de la sorg ni . ktorg plan ingt nak wat reunion pegi braya umah cg .
alih2, tak jadi . sbb da hal masing2 , satu ag,  trnsport problem .


Wanita idaman ye luq?? haha

oke ar, ak accpt je la . tgk2 jadi plak, cma xpegi umah cg la . just jupe2 cmtu je . haha .

Spanjang pertemuan, diaorg nak men bowlink . ak dh la xreti men bowlink . sntuh jer pnah .


tpi diaorg mcm mghrap ak men . dah la ati time tengah gundah gulana . hahaha .
nak xnak, ak men je dalam mud cool . hehe

yang pliknye, ak yang tak penah men langsung . bley menang lak . just like a miracle la plak .


pastu ak plak yg kena blnja . klu tak menang pn ak blnja gak . ye la ble ag kan . hehe

nak makan kat mna pun pning (mula2 je), ramai plak org nye . ak tgk, rmai bdak2 wat reunion . tu yg ramai kot .





Abes je mlntak, pe lagi blik la . ak sndiri pn dh tak lrat .

to LUQ, WANI, MIMI, IRAH, AYU
we had a great time 2gether. hpefully we meet again someday


p/s : lps ni kter wat lagi ramai ek??

BileR SyaWal diJalankan

DAM! DUM! KEBABOW! BOOM! 
 
Dah berhabuk n bersawang, teratak kisah ku ini . Mana tak nye, dh bpe lama ak xupdate langsung cerita2 ak kat dlm ni . 

Sampaikan, bulan ramadhan pn ak tak sempat post kan sni. Bukan pe, mungkin ketersibukan yg 'melampau' kot . hehe..

So, untuk yang follower or bukan follower ak, mintak maaf sngat2 kerna kelemahan diri ini, sebab diriku bukannya tak mahu, tapi sudah cuba yang terbek, tapi tak kesampaian ..

Untuk mulakan 'muka baru' kisah aku, meh ak nk kongsikan sket 'kronologi raye' ak masa sebelum n semasa raya.

SEBELUM RAYER DAA...
aku balik awal dari yang biasa (penah ke ak blik dari yg tak biasa??? hehe) . kalu ikutkan ak da klas ari isnin tu, klas english . pe lagi ponteng la . bukan pe, klas petang je, satu kelas pulak tu . tak kan nk tererap je dlm hstel tu tggu sampai ari isnin, msak aku . bukan ak sorang je, sume ahli kelas ak skali tak datang kelas . hahaha . ala lagi pn, ak memang tak boleh balik lepas ari isnin, sbb ak kna tumpang mak cik ak balik kg .
kg - kat batu pahat .

Memang kna 'buli' la ak kat sna, haha . besala, persiapan seblum raya, phm2 aje le . tapi yang btol2 ak kena buli is wif my anak sedara . kna gigit, cubit, time ak nak tido pn dia bleh ajak men ngan dia lagi tu . mmng ak ni mangsa dier la .


Aqil - anak sedara yg buli aku. cmey kan?? hehe


TENGAH RAYER NI.. 
rsanye spnjng idup ak beraye, ni la 1st time pagi2 lagi dah hujan . jadi, msa nak pegi smbhyng raya tu, mmng dapat mandi free la . haha . yang ak tak puah ati nye, bukan maen laju lagi tok imam tu takbir (selang antara takbir) msa nak solat raya . xdala, kot ye pun janganla laju, kesian kat orang lain yang baru datang . tak psal2 rushing jadinye .



Abes je, pe ag . blik umah la . mcm bese, salam2, mntak maaf sume . n memang xmungkin lupe - amek gmbar ler ..

lepas je solat jumaat, operasi beraya berjalan . 
Smpai ke mlm la braye, yang ak tak leh bla tu, org mcm ak pn dapat ag duit raye . hahaha.. untung jadi ak . Esoknye, sma gak . tapi xla smpai mlm , ptg je .

Ari raye ke-3 .  blek kg kat kulim lak . memang dapat lmpu raya free time mlm, ye la ramai org nak blek ke kl masa tu . sesak jgn kata la . ak dgr ada org citer bertolak 6 ptg camtu, tpi smpai 7 pagi esok . giler bnor .
Tapi, yg btol2 kecewakan kat kulim ni, ingt dapat beraya mna2 . aleh2, rmai plak yg datang beraya kat kg kulim ak ni . faul btol la . burn plan . xperla, lyan aje la .

Raya ke-5 . blek umah ak kat klantan . my home sweet home . haha . lma bnor bai xblik umah . tu bru duk mlaysia, blum ag oversea tu .

.. Ade orang kata kalu dh besar, rasa kemeriahan raye tu dh kurang . btol ke?? bagi ak, bile kter dh besar . kte la yg mwujudkan kemeriahan tu, tak kan org len lak . cma terpulangla, camne kte nk raikan . budak2 len sbb diaorang tak pham lagi mksud kemeriahan n mraikan syawal ..


tapi papehal pn, ak nk ucapkan
SELAMAT HARI RAYA . MAAF ZAHIR BATIN
maafkan keterlanjuran n kesalahan ku spnjng perkenalan ku dgn kalian ye??
(^-^)

Dalam keemasan - ni la famili aku ('',)