KiSAH.CERiTA.HiDuP

... ungkapan KiSAH dalam menCERiTAkan rahsia rongga keHiDUPan ...

BileR SyaWal diJalankan

DAM! DUM! KEBABOW! BOOM! 
 
Dah berhabuk n bersawang, teratak kisah ku ini . Mana tak nye, dh bpe lama ak xupdate langsung cerita2 ak kat dlm ni . 

Sampaikan, bulan ramadhan pn ak tak sempat post kan sni. Bukan pe, mungkin ketersibukan yg 'melampau' kot . hehe..

So, untuk yang follower or bukan follower ak, mintak maaf sngat2 kerna kelemahan diri ini, sebab diriku bukannya tak mahu, tapi sudah cuba yang terbek, tapi tak kesampaian ..

Untuk mulakan 'muka baru' kisah aku, meh ak nk kongsikan sket 'kronologi raye' ak masa sebelum n semasa raya.

SEBELUM RAYER DAA...
aku balik awal dari yang biasa (penah ke ak blik dari yg tak biasa??? hehe) . kalu ikutkan ak da klas ari isnin tu, klas english . pe lagi ponteng la . bukan pe, klas petang je, satu kelas pulak tu . tak kan nk tererap je dlm hstel tu tggu sampai ari isnin, msak aku . bukan ak sorang je, sume ahli kelas ak skali tak datang kelas . hahaha . ala lagi pn, ak memang tak boleh balik lepas ari isnin, sbb ak kna tumpang mak cik ak balik kg .
kg - kat batu pahat .

Memang kna 'buli' la ak kat sna, haha . besala, persiapan seblum raya, phm2 aje le . tapi yang btol2 ak kena buli is wif my anak sedara . kna gigit, cubit, time ak nak tido pn dia bleh ajak men ngan dia lagi tu . mmng ak ni mangsa dier la .


Aqil - anak sedara yg buli aku. cmey kan?? hehe


TENGAH RAYER NI.. 
rsanye spnjng idup ak beraye, ni la 1st time pagi2 lagi dah hujan . jadi, msa nak pegi smbhyng raya tu, mmng dapat mandi free la . haha . yang ak tak puah ati nye, bukan maen laju lagi tok imam tu takbir (selang antara takbir) msa nak solat raya . xdala, kot ye pun janganla laju, kesian kat orang lain yang baru datang . tak psal2 rushing jadinye .



Abes je, pe ag . blik umah la . mcm bese, salam2, mntak maaf sume . n memang xmungkin lupe - amek gmbar ler ..

lepas je solat jumaat, operasi beraya berjalan . 
Smpai ke mlm la braye, yang ak tak leh bla tu, org mcm ak pn dapat ag duit raye . hahaha.. untung jadi ak . Esoknye, sma gak . tapi xla smpai mlm , ptg je .

Ari raye ke-3 .  blek kg kat kulim lak . memang dapat lmpu raya free time mlm, ye la ramai org nak blek ke kl masa tu . sesak jgn kata la . ak dgr ada org citer bertolak 6 ptg camtu, tpi smpai 7 pagi esok . giler bnor .
Tapi, yg btol2 kecewakan kat kulim ni, ingt dapat beraya mna2 . aleh2, rmai plak yg datang beraya kat kg kulim ak ni . faul btol la . burn plan . xperla, lyan aje la .

Raya ke-5 . blek umah ak kat klantan . my home sweet home . haha . lma bnor bai xblik umah . tu bru duk mlaysia, blum ag oversea tu .

.. Ade orang kata kalu dh besar, rasa kemeriahan raye tu dh kurang . btol ke?? bagi ak, bile kter dh besar . kte la yg mwujudkan kemeriahan tu, tak kan org len lak . cma terpulangla, camne kte nk raikan . budak2 len sbb diaorang tak pham lagi mksud kemeriahan n mraikan syawal ..


tapi papehal pn, ak nk ucapkan
SELAMAT HARI RAYA . MAAF ZAHIR BATIN
maafkan keterlanjuran n kesalahan ku spnjng perkenalan ku dgn kalian ye??
(^-^)

Dalam keemasan - ni la famili aku ('',)

0 HEARTBEATs:

Post a Comment